Mánkova pomazánka z kapřích jiker

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1000 g jiker z kapra
2 cibule
2 velké stroužky česneku
citronová kůra (z 1/2 citronu)
pepř
sůl
4 brambory

Postup přípravy receptu

  1. Jikry povaříme ve slané vodě. Vychladlé jikry vložíme do sekacího robota.

  2. Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a nadrobno nakrájenou kůru z citronu naloženého v soli. Ochutíme pepřem, solí a rozmělníme na pastu.

  3. Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

  4. Přidáme k jikrám a v robotu rozmělníme, aby se pomazánka zahustila.

  5. Hotovou pomazánku ochutnáme, případně dochutíme solí a pepřem.

  6. Pomazánkou naplníme sklenice, zavíčkujeme a sterilujeme při 90°C cca 30 minut. Necháme vychladnout a uchováme v chladnu. Podáváme namazané na krajíci čerstvého chleba s máslem nebo na topince.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!