Polévka z hovězích oháněk Sop buntut

Recepty, Polévky

Suroviny

¾ kg hovězích oháněk (nejlépe již rozdělené na kusy podle obratlů)
2 středně velké mrkve pokrájené na 3cm délky
3 ks brambory, na kostičky nakrájené
nať koriandru posekaná
2 červené cibule pokrájené na kostičky
šalotka
3 lžíce másla nebo oleje
Koření:
3 stroužky česneku
pepř na dochucení
muškátový oříšek 1 cm
malá čili paprička bez semínek
skořice 2 cm
hřebíček 5 ks
5 cm plátků zázvoru
5 ks kardamonu
sůl podle chuti
hnědý cukr 1 lžička

Postup přípravy receptu

  1. Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso).

  2. Utřeme česnek, přidáme čerstvě mletý pepř, nastrouháme muškátový oříšek, osolíme, krátce opečeme na másle nebo oleji a přidáme k masu.

  3. Přidáme hřebíček, skořici, kardamon, zázvor, mrkev, cibuli, čili papričku a brambory a uvaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme koriandrovou nať a dle chuti přisladíme. Na talíři posypeme smaženou šalotkou.

  4. Podáváme s miskou bílé rýže (nejlépe jasmínové), kterou můžeme lehce zvlhčit polévkou nebo si ji dle chuti přidáme do horké polévky na dohuštění. Maso se zpravidla jí až po snědení polévky a velmi chutná se sladkou sojovou omáčkou, která výborně doplní chuť měkkého hovězího. Jako příloha se přidávají pokrájená rajčata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!