Mánkova rybí polévka na způsob dršťkové

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g rybího filetu z pangasiuse nebo kapra
1 l rybího vývaru nebo vody
1 PL sádla
1 cibule
1 lžička rajského protlaku
1 stroužek česneku
1 PL sladké papriky
1 vrchovatá PL hladké mouky
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak, nadrobno nasekaný česnek, sladkou papriku, můžeme přidat podle chuti i pálivou papriku, promícháme, přisypeme hladkou mouku a ještě pár minut restujeme.

  2. Zalijeme rybím vývarem nebo vodou. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut. Mezitím si nakrájíme rybí filet na nudličky. Po 20 minutách varu vložíme rybu do polévky, přidáme majoránku, dochutíme a ještě 5 minut vaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!