Čokoládový dort Ferrero Rocher

Recepty, Dorty

Suroviny

200 g čokolády na vaření
250 g másla
6 vajec
180 g moučkového cukru
1 lžíce Nutelly
250 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
60 g vlašských ořechů
čokoláda
tuk na polevu
balíček Ferrero Rocher
meruňková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Necháme trochu vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem a po částech přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme všechny ostatní suroviny a lehce promícháváme dokud se nespojí ve vláčné těsto.

  2. Těsto dáme do vysypané formy a pečeme při teplotě 175 stupňů cca 50-60 minut.

  3. Po upečení necháme vystydnout ve formě.Poté rozřízneme na dvě části. Spodní část pomažeme marmeládou a přiklopíme vrchní částí, kterou rovněž pomažeme.

  4. Připravíme se čokoládovou polevu a celý dort polijeme. Dokud je poleva na dortu ještě mokrá zdobíme bonbony, aby se dobře přichytili.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!