Mangoldové rizoto

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g mangoldu
2 mladá cibulka s natí
2 lžíce petrželky
1 stroužek česneku
olej
400 g rýže
125 ml suchého bílého vína
masový vývar
sůl
pepř
2 lžíce másla
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Mangold krátko obvaríme, asi 3 minúty, scedíme a necháme odkvapkať. Potom trocha odložíme vcelku, zvyšok spolu s jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou rozmixujeme.

  2. Na oleji opražíme nadrobno narezaný cesnak, pridáme ryžu, opražíme, zalejeme vínom, vývarom, osolíme, okoreníme a uvaríme do mäkka.

  3. Keď je ryža mäkká, vmiešame rozmixovanú zeleninu, natrhaný zvyšok obvareného mangoldu, maslo.

  4. Na tanieri posypeme syrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!