Mangoldové rizoto
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300 g mangoldu
- 2 mladá cibulka s natí
- 2 lžíce petrželky
- 1 stroužek česneku
- olej
- 400 g rýže
- 125 ml suchého bílého vína
- masový vývar
- sůl
- pepř
- 2 lžíce másla
- strouhaný sýr
Postup Mangoldové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Mangold krátko obvaríme, asi 3 minúty, scedíme a necháme odkvapkať. Potom trocha odložíme vcelku, zvyšok spolu s jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou rozmixujeme.
Na oleji opražíme nadrobno narezaný cesnak, pridáme ryžu, opražíme, zalejeme vínom, vývarom, osolíme, okoreníme a uvaríme do mäkka.
Keď je ryža mäkká, vmiešame rozmixovanú zeleninu, natrhaný zvyšok obvareného mangoldu, maslo.
Na tanieri posypeme syrom.