Koleno pečené v hrubozrnné hořčici

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřové koleno
1 cibule
1 palička česneku
sůl
pepř
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce domácího kečupu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme necelou jednu hodinu, poté stáhneme z plotýnky a necháme dojít.

  2. V misce smícháme prolisovaný česnek, hořčici a kečup. Uvařené koleno nařízneme až do masa na dvou místech, osolíme a opepříme ho a potřeme marinádou.

  3. Cibuli nakrájíme na větší kostičky, dáme ji do pekáče, na ni položíme koleno a podlijeme vývarem ve kterém se vařilo koleno.

  4. Troubu rozehřejeme na 220°C, pečeme odkryté, občas koleno polijeme výpekem a výpek během pečení doléváme vývarem. Pečeme zhruba 2 hodiny do změknutí masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!