Maminčina božská mísa

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 většího balíčku kulatých dětských piškotů
150-200 g másla
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
krystalový cukr(jak chcete sladké)
1 sáček vanilkového cukru
1 zakysaná smetana
200-250 ml černé studené kávy
1 sáček dortového želé(12 g Stilla dolce)
mísa jahod
trochu rumu (kolik kdo chce)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme silnější kávu (turka nebo instantní) do které přidáme rum, aby nám vychladla a vanilkový pudink ze 400 ml mléka a 2 lžic cukru. Dáme vychladnout a do vlažného přidáme nakrájené máslo.

  2. Do větší mísy si poskládáme hustě piškoty, na ně vystříkáme půl kávy s rumem. Pak si oddělíme 2/3 jahod, ty rozmixujeme a přidáme k pudinku. 1/3 si necháme na zdobení.

  3. V malém množství vody si uvaříme želé, necháme ho zchladnout a také přidáme k pudinku, ještě cukr kolik chceme a vanilkový cukr. Všechno dohromady našleháme a polovinou tohoto krému pomažeme piškoty.

  4. Dál pokračujeme zase piškoty, pocákáme je zbytkem kávy s rumem a do poloviny krému, který nám zbyl zašleháme zakysanou smetanu, potřeme povrch piškotů (větší vrstva) a na něj poskládáme jahody jak je libo a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!