Vánoční tyčky máčené (z maminčina receptáře)

Recepty, Cukroví

Suroviny

500 g másla
200 g práškového cukru
650 g hladké mouky
50 g kakaa
skořice
citrónová kůra
muškátový oříšek
pikantní (rybízový) džem
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku a kakao a ochutíme skořicí, muškátem a citrónovou kůrou.

  2. Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší kousky. Upečeme a zchladlé potřeme džemem a slepíme vždy dva kousky k sobě. Konce namáčíme v čokoládové polevě.

  3. Kakaem můžeme ochutit jen polovinu těsta a pak slepovat bílé tvary s tmavými.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!