Makové a karamelové smaženky v těstíčku

Recepty, Moučníky

Suroviny

veka nebo bageta
těstíčko
200 ml mléka
4 lžičky cukru
2 vejce
180-200 g hl. mouky
citronová kůra
lžíce rumu
rohlíky
karamelové salko
200 g mletého máku
200 ml mléka
citronová kůra
100 g cukru
špetka skořice
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Veku nebo bagetu nakrájíme na ne moc silné plátky. Mák spaříme vařícím mlékem a ochutíme. Na těstíčko metličkou rozmícháme mléko s vejci a cukrem.

  2. Přidáme zbytek přísad, zamícháme, aby bylo trošku hustší než na palačinky. Plátky mažeme mákem a dva spojíme k sobě. Namáčíme do těstíčka a smažíme do růžové barvy. Hotové sypeme cukrem nebo skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!