Makové a karamelové smaženky v těstíčku
Recepty, MoučníkySuroviny
- veka nebo bageta
- těstíčko
- 200 ml mléka
- 4 lžičky cukru
- 2 vejce
- 180-200 g hl. mouky
- citronová kůra
- lžíce rumu
- rohlíky
- karamelové salko
- 200 g mletého máku
- 200 ml mléka
- citronová kůra
- 100 g cukru
- špetka skořice
- olej na smažení
Postup Makové a karamelové smaženky v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Veku nebo bagetu nakrájíme na ne moc silné plátky. Mák spaříme vařícím mlékem a ochutíme. Na těstíčko metličkou rozmícháme mléko s vejci a cukrem.
Přidáme zbytek přísad, zamícháme, aby bylo trošku hustší než na palačinky. Plátky mažeme mákem a dva spojíme k sobě. Namáčíme do těstíčka a smažíme do růžové barvy. Hotové sypeme cukrem nebo skořicí.