Jahodové mlsání,nejen v zimním období

Recepty, Moučníky

Suroviny

410 g jahodový kompot v konzervě
250 g čerstvých jahod
1 sáček jahodové Galaretky -ochucená
sypká želatina z Lidlu

Postup přípravy receptu

  1. Kompotové jahody scedíme a ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár kousků čerstvých jahod odložíme stranou na pozdější dozdobení a zbytek rozmačkáme vidličkou na hrubší kusy.

  2. Šťávu z jahod dáme do hlubšího hrnku přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Do horké šťávy přidáme ochucenou želatinu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí.

  3. Přidáme rozmixované a pomačkané jahody, vše promícháme a plníme do studenou vodou vypláchnutých silikonových formiček.

  4. Můžeme plnit i do jiných tvořítek, ale ty nejdříve vyložíme potravinářskou folií, pro snadnější vyklopení.

  5. Dáme uležet na 4hodiny do chladna. Poté vyklopíme na talířek a ozdobíme čerstvými jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!