Maďarské pikantní plátky podle Petra Novotného

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 tenké vepřové kotlety
sůl
pepř
tymián
asi 4 stroužky česneku
mléko
1 lžíce mleté papriky
(můžeme namíchat sladkou a pálivou)
polohrubá mouka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné plátky musí být silné jen asi 0,5 cm, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme. Silně potřeme česnekem utřeným se solí. Vložíme do misky a zalijeme mlékem. Necháme v chladu proležet do druhého dne.

  2. Potom maso lehce osušíme ubrouskem. Smícháme polohrubou mouku s paprikou a špetkou tymiánu. V této směsi plátky masa obalíme. Na rozpáleném oleji krátce opečeme z každé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!