Maďarské bramborové langoše

Recepty, Přílohy

Suroviny

(Na langoše)
2 středně velké brambory
500 g hladké mouky
250 ml mléka
30 g droždí
špetka cukru
1 vejce
sůl
olej na smažení
Na dohotovení
olej
prolisovaný česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařím ve slupce doměkka, nechám je zchladnout, oloupu a nastrouhám.

  2. Z 50 ml vlažného mléka, droždí, špetky cukru a 2 lžic hladké mouky nechám vzejít kvásek.

  3. Nastrouhané brambory dám do mísy se zbylou moukou, přidám vejce, sůl, kvásek a vše zpracuji ve vláčné těsto, které je třeba nechat v teple vykynout.

  4. Jakmile zvětší svůj objem, rozdělím je na malé bochánky, nechám opět vykynout, poté z nich vytvaruji placičky.

  5. Smažím je v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

  6. Hotové langoše odkládám na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

  7. Poté je potřu prolisovaným česnekem, který jsem osolil a smíchal s rostlinným olejem. Podávám jako přílohu k maďarským gulášům, perkeltům a paprikášům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!