Loudálkova přesnídávková polévka

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

4 ks uzených žebírek
4 brambory
100 g špaldových krup
1 mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
libeček
oregano
pepř
sůl – na tu pozor, uzené je slané
petrželka
pažitka na závěr
1,5 litru vody

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, oloupanou mrkev na kolečka a položíme na dno pomalého hrnce. Vložíme oloupanou cibuli a česnek v celku, dále vsypeme kroupy. Přidáme žebírka, okořeníme. Zalijeme vodou.

  2. Pomalíme na 1. stupni 8 hodin. Žebírka obereme, maso nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru. Cibuli a česnek dle vlastního uvážení buď vyndáme nebo je dáme do talíře tomu, kdo si na tom pochutná (u nás je to mužská část rodiny).

  3. Dochutíme a podáváme. Polévka je dostatečně sytá, stačí jako jeden chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!