Domácí pizza s prosciuttem a rukolou

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
1 lžíce extra panenského olivového oleje
20 g čerstvého droždí
250 ml vody
himálajská sůl
Náplň:
1 rajčatové pyré Otma (190 g)
1 lžička oregana
sůl
200 g mozzarelly
3-4 ks středně velkých žampionů
100 g prosciutta
1 hrst čerstvé rukoly
pár lístků čerstvé bazalky
40 g čerstvě nastrouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozpusťte ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujte hladké těsto. Vzniklé těsto dejte do fólie a nechte odležet (nejlépe několik hodin v lednici).

  2. Těsto vyválejte (obdélník nebo kruh - můžete i rozdělit na dva díly). V misce smíchejte rajčatové pyré s oreganem a trochou soli. Touto směsí potřete vyválené těsto. Poklaďte natrhanou mozzarellou a na plátky nakrájenými žampiony.

  3. Pečte na 180 stupňů cca 20 minut.Nakonec na pizzu poklaďte natrhané prosciutto, bazalku, rukolu a posypte parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!