Letní Kaiser salát

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Zeleň:
2 hlávky římského salátu
1- 2 svazky čerstvého špenátu
Dressing:
1/3 hrnku mandlí (nakrájených na plátky + další na ozdobu)
3 - 4 stroužky česneku
340 g Soft Silken Tofu (Mori-Nu)
1/4 hrnku olivového oleje
3 lžíce čerstvé citrónové šťávy
1 vrchovatá lžíce kapary
4 lžičky nálevu z kapary
1 lžička cukru
1/2 lžičky hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř dle chuti
Houby:
5 až 6 větších klobouků bílých hub
5 lžic sojanézy (domácí či kupovaná)
bílé víno
kukuřičný či bramborový škrob
voda
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Salát a špenát dobře omyjte, osušte a natrhejte do mísy na menší kousky.

  2. V mixéru (nebo tyčovým mixérem) rozmixujte mandle, poté přidejte všechny ostatní ingredience na dressing a rozmixujte dohladka.

  3. Ochutnejte a dle potřeby dochuťte solí a citrónovou šťávou.

  4. Nechte nejméně půl hodiny (ideálně však déle) odpočinout v lednici.

  5. Houby nakrájejte na menší kousky.

  6. V hlubokém talíři smíchejte sojanézu s cca lžící a půl škrobu, přilijte trochu vína, promíchejte a vytvořte hustší těstíčko. Do jiného talíře nasypte strouhanku.

  7. Houby obalujte nejdříve v těstíčku, poté ve strouhance a na pánvi v oleji smažte dozlatova.

  8. Odkládejte na talíř vyložený papírovými utěrkami.

  9. Na talíř nandejte směs salátu, přelijte dressingem, přidejte houby, opět lehce zakápněte dressingem, posypte plátky mandlí a opepřete.

  10. Podávejte se stroužkem citrónu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!