Celozrnná buchta s vločkami a jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 g jemných ovesných vloček
120 g celozrnné hladké špaldové mouky
0,5 kg strouhaných jablek a mrkví (dávám většinou 2 mrkve a zbytek jablka do půl kila)
1 prášek do pečiva
1 PL jedlé sody
6 vajec
1 PL goji
1 PL skořice
60 g lněného semínka
100 g přírodního třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Goji nakrájíme na malé kousky a zalijeme vodou. Necháme několik hodin bobtnat.

  2. Mrkve a jablka očistíme a nastrouháme na hrubo. Dáme do mísy.

  3. Z vajíček oddělíme bílky a vyšleháme je v tuhý sníh. Žloutky přidáme k jablkům do mísy.

  4. Ovesné vločky nasypeme do robota a rozsekáme na hrubší mouku. Spolu se špaldovou mouku, práškem do pečiva, sodou, cukrem, skořicí a semínkem nasypeme do mísy.

  5. Do mísy přidáme goji i s nálevem a vše zpracujeme do hustějšího těsta. Přidáme sníh z bílků a promícháme.

  6. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme 20-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!