Celozrnná buchta s vločkami a jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 120 g jemných ovesných vloček
- 120 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 0,5 kg strouhaných jablek a mrkví (dávám většinou 2 mrkve a zbytek jablka do půl kila)
- 1 prášek do pečiva
- 1 PL jedlé sody
- 6 vajec
- 1 PL goji
- 1 PL skořice
- 60 g lněného semínka
- 100 g přírodního třtinového cukru
Postup Celozrnná buchta s vločkami a jablky
Postup přípravy receptu
-
Goji nakrájíme na malé kousky a zalijeme vodou. Necháme několik hodin bobtnat.
Mrkve a jablka očistíme a nastrouháme na hrubo. Dáme do mísy.
Z vajíček oddělíme bílky a vyšleháme je v tuhý sníh. Žloutky přidáme k jablkům do mísy.
Ovesné vločky nasypeme do robota a rozsekáme na hrubší mouku. Spolu se špaldovou mouku, práškem do pečiva, sodou, cukrem, skořicí a semínkem nasypeme do mísy.
Do mísy přidáme goji i s nálevem a vše zpracujeme do hustějšího těsta. Přidáme sníh z bílků a promícháme.
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme 20-25 minut.