Lehká kokosová amoleta

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 vejce (z bílků a špetky soli tuhý sníh)
3 lžičky hladké žitné mouky
4 lžíce strouhaného kokosu (1 na posyp)
1 lžíce sušených brusinek
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička řepkového oleje
Na ozdobu:
brusinky
kokos
1 lžíce strouhané 70% čokolády
1 lžíce javorového sirupu
máta nebo meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky vložíme do vařicí vody a po pěti minutách necháme okapat. Několik si jich schováme na závěrečné dekorování.

  2. Mouku smícháme kokosovou omoučkou, žloutky se zakysanou smetanou a spojíme. Opatrně vmícháme do hotového sněhu a přidáme brusinky. Smažíme na rozehřátém oleji 4 minuty z jedné strany a cca 30 sekund z druhé. Amoleta je křehčí, při obracení si můžeme pomoct talířem, na který je přesuneme.

  3. Nakrájíme na 4 díly a dozdobíme. Podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!