Brněnská plněná kotleta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 plátků vepřové kotlety (bez kosti)
1 cibule (střední)
2 stroužky česneku
1 litr vývaru
vepřové sádlo
sůl
pepř
hladká mouka
Náplň:
1 hrst mraženého hrášku
3 plátky šunky
2 vejce
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a opatrně rozklepeme tak, aby nedošlo k protržení plátku masa. Vznikne nám větší plátek masa.

  2. Maso osolíme a opepříme.

  3. Do rozpálené menší pánve dáme lžičku másla, rozklepneme vejce, ze kterých vyrobíme klasická míchaná vejce.

  4. Do vajec přidáme najemno nakrájenou šunku a hrášek.

  5. Vše smícháme, a necháme vychladit.

  6. Plátky rozklepaných kotlet, plníme vyrobenou směsí a spíchneme kovovou jehlicí nebo párátky.

  7. Do hrnce si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaným česnekem. Plněné kotlety vložíme k cibuli a zprudka společně lehce opečeme.

  8. Jakmile maso zezlátne, lehce podlijeme vývarem a dusíme, aby se nám do šťávy prolnula chuť všech použitých surovin.

  9. Jakmile je maso měkké, tak ho vyjmeme, omáčku lehce zaprášíme hladkou moukou a necháme ještě provařit.

  10. Na závěr omáčku rozmixujeme za pomocí ponorného mixeru, vrátíme prohřát maso a podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!