Celerové julienne - přílohové

Recepty, Přílohy

Suroviny

celer (velký)
10 bobkových listů
0,5 dl smetany
ořech másla
0,5 dl bílého vína
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný celer nakrájíme na sirky“.

  2. Svaříme asi litr osolené vody s vavřínem.

  3. Celer krátce (asi 2 až 4 minuty) v odvaru blanšírujeme;ocedíme a necháme vodu dobře odkapat.

  4. V rendlíku rozpustíme v horké smetaně máslo a vmícháme víno.

  5. Celer přelijeme ochucenou smetanou, promícháme, dochutíme (sůl, pepř?) a podáváme.

  6. Poznámka: Celer lze strouhat na jemné nudličky na W-krouhači, nebo strouhat na velké slze. Celer při ovařování průběžně zkouším na skus… Pokud vodu nepřesolím a mám dost celeru, tak z vývaru uvařím polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!