Jogurtová bábovka s povidlovým srdcem

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g másla
100 g cukru
15 g domácího vanilkového cukru
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
210 g 10% řeckého jogurtu
225 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
povidla (asi 10 lžiček)
hořká čokoláda + máslo
plátky mandlí na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Ručním šlehačem vyšleháme máslo s oběma cukry do světlé pěny.

  2. Jeden po druhém zašleháme žloutky a nakonec jogurt.

  3. Po částech zapracujeme prosátou mouku s práškem do pečiva.

  4. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh, lehce ho stěrkou vmícháme do těsta.

  5. Polovinu těsta vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, malou lžičkou dáme opatrně dokola povidla, aby byly rovnoměrně v celé bábovce a utvoříme povidlový střední kruh.

  6. Zakryjeme druhou polovinou těsta.

  7. Pečeme při 180°C asi 45-50 minut.

  8. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme 2 řádky hořké čokolády s kouskem másla.

  9. Hotovou bábovku vyklopíme z formy, potřeme polevou a posypeme plátky mandlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!