Ledvinky na slanině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

vepřové ledvinky 4 ks
slanina
cibule 2 ks
čerstvá paprika 1 ks
okurky sterilované 2-3 ks
mléko cca 1/2 litru
rýže (zn. Noe z Kaufl.)
sůl
pepř
kmín
podravka
sterilovaná kukuřice Bonduelle (malá plechovka 170 gr)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2°C) na 48 hodin.

  2. Poté ledvinky vyjmeme z kastrůlku a ještě jednou pořádně propláchneme. Na slanině zpěníme dvě vetší cibulky s trochou kmínu. Až jsou dozlatova, tak přidáme ledvinky a zprudka osmažíme.

  3. Následně přidáme nakrájenou červenou papriku (větší) a nakrájené okurky (2-3 ks). Promícháme, osolíme a opepříme. Přilijeme horkou vodu a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme záklechtkou.

  4. Rýži pořádně několikrát (8x) propláchneme vlažnou vodou a dáme do kastrůlku. Zalijeme vodou tak, aby byla cca 1 cm nad rýží. Osolíme a přisypeme trošku Podravky.

  5. Nakonec vmícháme sterilovanou kukuřici. Necháme zapéct při cca 140°C na cca 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!