Pizza se špenátem a vejcem

Recepty, Pizzy

Suroviny

Pizza těsto:
500 g hladké mouky
1 kl soli
1 kostka droždí
1/2 kl cukru
250 ml teplé vody
4 PL oleje
Špenátová náplň:
400 g mrazeného špenátu (lepší je listový, já měla jen protlak)
1 střední cibule
2 PL oleje
3 stroužky česneku
200 ml šlehačky
sůl, pepř
Dále:
anglická slanina (nemusí být)
na každou pizzu 1 syrové vejce
tvrdý sýr na strouhání (já měla Krolewski)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme těsto - smícháme mouku se solí, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme teplou vodou a necháme 5 minut vzkypět. Přilijeme olej, vypracujeme těsto a necháme odpočinout.

  2. Mezitím nakrájíme cibulku na drobno, na oleji ji necháme zesklovatět, přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl, pepř, zalijeme smetanou a necháme odpařit větší část tekutiny.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na porce, z tohoto množství to vyjde asi na 2 větší nebo 3 menši pizzy (velikosti většího talíře). Z každého kousku těsta vyválíme placku, potřeme ji špenátem, kdo nechce bezmasou verzi, poklade plátky slaniny, doprostřed vyklepneme jedno vejce a posypeme všechno sýrem.

  4. Pečeme na 210°asi 8-10 minut podle trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!