Lahůdková krůtí rolka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí stehno (nebo prsa)
4 plátky šunky
1 párek (rozříznutý na půlky)
50 g anglické slaniny (na plátky)
1 balíček tvarůžků
1 cibule
3 stroužky česneku
3 hrsti petrželky (nakrájené)
grilovací koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno (to jsem použila) si vykostíme, seřízneme, uděláme plát a přes igelitový pytlík naklepeme. Pak z obou stran posolíme a posypeme grilovacím kořením a naplníme.

  2. Nejprve vyskládáme anglickou slaninu, na ní hustě nasypeme petrželku, plátky šunky, tvarůžky, které si nařežeme a uděláme z jednoho kolečka dvě a ještě půlky párku.

  3. Maso zarolujeme, na několika místech si maso protkneme kovovými jehlami (pak se lépe omotává nití a nerozlézá se), dáme do pekáčku na olej, který rozředíme vodou, přikryjeme a upečeme.

  4. Při pečení podléváme vodou a tak v polovině pečení přidáme do pekáčku nakrájenou cibuli s česnekem, abychom měli šťávu a ničím nezahušťujeme. Stačí úplně, že ty tvarůžky pustí tak polovinu hustší tekutiny a to zcela stačí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!