Lahůdková krůtí rolka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí stehno (nebo prsa)
- 4 plátky šunky
- 1 párek (rozříznutý na půlky)
- 50 g anglické slaniny (na plátky)
- 1 balíček tvarůžků
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 hrsti petrželky (nakrájené)
- grilovací koření
- sůl
Postup Lahůdková krůtí rolka
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehno (to jsem použila) si vykostíme, seřízneme, uděláme plát a přes igelitový pytlík naklepeme. Pak z obou stran posolíme a posypeme grilovacím kořením a naplníme.
Nejprve vyskládáme anglickou slaninu, na ní hustě nasypeme petrželku, plátky šunky, tvarůžky, které si nařežeme a uděláme z jednoho kolečka dvě a ještě půlky párku.
Maso zarolujeme, na několika místech si maso protkneme kovovými jehlami (pak se lépe omotává nití a nerozlézá se), dáme do pekáčku na olej, který rozředíme vodou, přikryjeme a upečeme.
Při pečení podléváme vodou a tak v polovině pečení přidáme do pekáčku nakrájenou cibuli s česnekem, abychom měli šťávu a ničím nezahušťujeme. Stačí úplně, že ty tvarůžky pustí tak polovinu hustší tekutiny a to zcela stačí.