Kynutý švestkový koláč bez kynutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 dl mléka
75 ml oleje
75 g cukru
špetka soli
1 vejce
250 dkg polohrubé mouky
větší 1/4 čerstvého droždí
Ovoce:
švestky (já měla směs švestek a špendlíků)
Drobenka:
hrubá mouka
máslo
mletý cukr
podle chuti skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které ihned rozprostřeme do kulaté vymazané a vysypané formy (s těstem se pracuje velmi dobře).

  2. Povrch poklademe vypeckovaným ovocem pokrájeným na poloviny (pokud je kyselejší můžeme promíchat s mletým cukrem) a posypeme drobenkou.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C zhruba 45 minut (dle trouby).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!