Houska s tekoucím Hermelínem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Na 1 housku:
1/3 Hermelínu
máslo
červenou papriku
2 kolečka salámu

Postup přípravy receptu

  1. Housku rozkrojíme v poměru 2:1. Větší spodní díl pomocí nože vydlabeme a vytvoříme jakousi lodičku, jejíž dno“ namažeme lehce máslem.

  2. Vložíme jakákoliv 2 kolečka salámu (od Gothaje až po uherák) a naplníme třetinou Hermelínu, pokrájenou na plátky a posypeme červenou paprikou nebo jiným oblíbeným kořením.

  3. Přiklopíme vrchním dílem, který opět trochu pomažeme máslem. Takto připravenou housku zabalíme do alobalu, aby se alobal na housku nenalepil, namažeme buď housku nebo alobal máslem.

  4. Pečeme pozvolna asi 8 minut z každé strany buď na plotýnce nebo nad mírným ohněm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!