Krůtí kostky ve vlastní šťávě s brokolicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

0,75 kg krůtích prsou
1 střední brokolice
máslo
cibule
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nařežeme na kostky, osolíme, opepříme a prudce opečeme na pánvi, aby se maso hezky zatáhlo a zůstalo šťavnaté.

  2. V hrnci si rozpustíme oříšek másla a vložíme na něj do sklovata opéct jednu na jemno nakrájenou cibuli.

  3. Opečené maso přidáme k cibulce a podlijeme cca 2 dcl vody a dusíme ve vlastní šťávě, dokud není maso měkké.

  4. Do druhého hrnce si dáme vařit vodu kterou osolíme a dáme do ní polévkovou lžíci másla. Jakmile začne voda v hrnci vřít, přidáme na menší kousky nalámané růžičky brokolice (případně i baby karotku) a vaříme tak dlouho, dokud není brokolice uvařena příjemně na skus. Následně ji scedíme a prudce ochladíme ledovou vodou, aby zůstala hezky svěže zelená.

  5. Krůtí maso ve vlastní šťávě po uvaření do měkka, vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme světlou instantní jíškou a maso vrátíme zpět a cca 5 minut ještě prohřejeme. Příloha – bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!