Kuskus s rajčaty a jogurtovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/4 celeru
1 petržel
2 cibule
3 lžíce másla
2 lžíce rozinek
350 ml bujónu nebo vývaru
250 g kuskusu
sůl
pepř
římský kmín
1 kg rajčat
2 lžíce petrželky
3 vejce
200 g zakysané smetany
300 g jogurtu
1 lžíce koriandru
2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu rozkrájíme na kostičky, cibuli posekáme. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na ně zesklovatíme. Přidáme zeleninu, rozinky a osmahneme.

  2. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a vmícháme kuskus. Osolíme, opepříme a okořeníme římským kmínem. Hrnce stáhneme a kuskus necháme přibližně 8 minut bobtnat.

  3. Mezitím spaříme a oloupeme 500 g rajčat, zbavíme semen a pokrájíme. Rajčata a petrželku vmícháme do kuskusu, Žloutky smícháme se smetanou, bílky ušleháme a obojí vmícháme do kuskusu. Směs naplníme do vymazané formy a obložíme nakrájenými rajčaty.

  4. Zapékáme asi 45 minut. Smícháme jogurt, koriandr, citronovou šťávu, sůl a pepř a omáčku podáváme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!