Vaječná polenta s rajčaty po provensálsku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Rajčatová omáčka:
1 lžice olivového oleje
2 jarní cibulky
2 vodnatější rajčata
1 lžíce rajčatové passaty
Polenta:
200 ml mléka
4 lžíce kukuřičné krupice
provensálské koření
růžová sůl
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Na malé pánvi osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nakrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Vmícháme passatu, osolíme, opepříme. Rajčatovou směs zvolna dusíme na mírném plameni do mírného rozpadnutí rajčat.

  2. Mezitím na vedlejší ploténce v menším kastrůlku / rendlíku přivedeme k varu mléko, vsypeme kukuřičnou krupici a ztlumíme plamen. Osolíme, přidáme bylinky a za stálého míchání provaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce, pořádně promícháme a ještě minutku povaříme.

  3. Hotovou polentu naservírujeme na talíř a přelijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Nakonec můžeme ozdobit čerstvými salátovými lístky nebo čerstvými bylinami ze zahrádky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!