Skopová kýta pečená vcelku s medvědím česnekem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1,5 kg skopové kýty
100 g uzené slaniny
hrst medvědího česneku
100 ml červeného vína
sůl
mletý černý pepř dle chuti
celý kmín dle chuti
mletá červená paprika dle chuti
Nálev na maso:
500 ml vody
2 PL octa
3 PL oleje
3 bobkové listy
5 ks celého nového koření
5 ks celého černého pepře
5 ks hřebíčků
5 ks jalovce
1 cibule
5 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Baranie (skopové) mäso som umyla, osušila a pripravila som nálev. Do hlbšej rajnice som dala zovrieť vodu, pridala som všetky koreniny a chvíľku povarila. Keď voda vychladla, zaliala som ňou mäso, pridala na na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak som rozdrvila a pridala i so šupkou. Takto pripravené mäso som uložila do chladničky na 3 dni a každý deň ráno a večer obrátila na druhú stranu.

  2. Po 3 dňoch som mäso vybrala, osušila. Nálev som odložila. Na panvicu som dala roztopiť nakrájanú slaninu, mäso som na výpeku sprudka opiekla zo všetkých strán. Preložila som mäso na hlbšiu panvicu, poliala výpekom, pridala som cibuľu aj cesnak z nálevu, osolila, okorenila, posypala rascou a červenou paprikou, podliala nálevom a piekla pod pokrievkou pomaly na slabšom plameni 50 min. Počas pečenia som podliala červeným vínom a nálevom.

  3. Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a ešte som ho doružova opiekla. Vyložila som ho na krájacu dosku a nechala 15 min odpočívať. Nakrájala som ho na plátky a podávala s dusenou kapustou a knedlíkom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!