Barevná masová roláda s vaječno-sýrovou omeletou a domácí klobásou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové kýty
1 lžčku hořčice dionské
1-2 domácí klobásy
2 velké cibule
sůl
pepř
olej
kousek másla
olej
máslo
0.5 dl vody
Omeleta:
4 vejce
1 menší cibule
1 hrst hrášku
1 hrst strouhaného sýru (já měla goudu)
1 kapii
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, abychom získali plochý plát. Jednu cibuli nakrájíme na drobno a zbylé dvě na půlkolečka. Sýr nastrouháme a kapii nakrájíme na drobné kostečky.

  2. Nejprve uděláme omeletu: V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a sýrem. Na pánvi na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme rozšlehaná vajíčka, zamícháme, posypeme hráškem, kapií a necháme krátce zatuhnout. Pánev vložíme do rozehřáté trouby a doděláme. Je to jen chvilka.

  3. Nachystané maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme jemně hořčicí, dáme omeletu, klobásy, pevně srolujeme a převážeme provázkem.

  4. Na pánvi s olejem s kouskem másla roládu opečeme ze všech stran a přendáme do vymazaného a cibulí vystlaného pekáče a podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 C°.

  5. Pečeme 10-15 minut, troubu stáhneme na 110 C° a pečeme dále tak 1 hodinu, někdy je potřeba i déle. Pak vyzkoušíme a je-li již maso měkké, odstraníme alobal a dopečeme na barvu. Během pečení několikrát přelíváme výpekem.

  6. Hotovou roládu přendáme na prkénko necháme chvíli odpočinout, odstraníme provázek a nakrájíme,

  7. Servírujeme s jakoukoliv úpravou brambor, nebo i rýží. Já servírovala s marinovanými brambory. https://www.toprecepty.cz/recept/58088-pecene-marinovane-brambory-s-bylinkami/


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!