Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g kuřecích stehenních řízků – nakrájíme na kousky 3 x 5 cm
Marináda:
4 stroužky česneku nakrájíme nadrobno
2 šalotky nakrájíme nadrobno
2 lžičky medu
2 lžičky sezamového oleje
3 chilli papričky
4 lžíce sojové omáčky
Omáčka:
1 lžíce rybí omáčky
1 větší lžíce arašídového másla
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce čerstvého zázvoru
300 ml kokosového mléka
1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na marinádu smícháme a pak rozmixujeme.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky asi 3 x 5 cm. Vložíme do marinády a promícháme. Necháme ještě chvilku stát a znova důkladně promícháme. Marináda se má dostat na každé místo na mase. Pokud připravujete více porcí, zvolte plochou misku – aby maso mělo prostor a bylo pořádně ponořené v marinádě. Misku zakryjeme fólií a dáme odležet v chladu do ledničky. Skvělé je, když máte čas, nechat ležet v chladu přes noc, jinak alespoň 3 hodiny, aby se marináda s masem nejenom seznámila, ale aby masu dala své chutě. To stojí za chvíle čekání.

  3. Maso napíchneme na špejle, které jsme nechali aspoň 3 hodiny ve vodě, aby šlo maso po grilování lépe sejmout. Dobré je, že špejle přesahují hranu grilovací pánve, marináda tak může odkapávat. Vložíme do grilu na 8 minut. Při grilování špízy několikrát otočíme. Když jsou hotové, dáme je stranou a uchováme v teple.

  4. Omáčka: Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme arašídové máslo, kokosové mléko, sladkou chilli omáčku, rybí omáčku a zázvor. Zahříváme a mícháme, aby vznikla omáčka. Nevaříme!

  5. Servírujeme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!