Červené kuřecí kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsíčka
1 větší cibule (ideálně bílá nebo červená, jsou jemnější)
mražená zelenina (ideálně thajská směs, ale může být cokoli, co je po ruce)
200 ml kokosového mléka
3 lžíce červené kari pasty (měla jsem značku Exotic Food)
1 lžíce rybí omáčky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na drobnější kousky, zakápneme dvěma lžícemi oleje a necháme alespoň 30 minut v chladu rozležet.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme malé množství oleje a orestujeme na něm nahrubo nakrájenou cibuli.

  3. Přidáme naložené kuřecí maso a za občasného promíchání necháme ze všech stran zatáhnout póry.

  4. Poté přidáme kari pastu, krátce orestujeme, aby se rozvoněla, a přisypeme mraženou zeleninu. Ochutíme solí a rybí omáčkou.

  5. Přiklopíme pokličkou a necháme asi 10 minut dusit.

  6. Přilijeme kokosové mléko, promícháme a společně ještě asi 10 minut dusíme. Podle potřeby dosolíme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!