Mátovo-mandlový krém na vepřových medajloncích

Recepty, Omáčky

Suroviny

4 plátky vepřové panenky silné asi 3 cm
1 lžíce olivového oleje
3 lžičky mátovo - mandlového pesta viz poznámka
150 ml smetany na vaření
2 lžičky mletých mandlí na zahuštění
pár kapek citronové šťávy
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nahřejeme grilovací pánev. Panenku lehce zmáčkneme hřbetem ruky a zprudka opečeme po obou stranách na minimu olivového oleje. Udržujeme v teple.

  2. Výpek slijeme a vlijeme do něj smetanu, přidáme pesto. Omáčku redukujeme na polovinu objemu. Zahustíme mletými mandlemi, osolíme, opepříme, počkáme, až omáčka získá krémovitou konzistenci, zakápneme citronem a odstavíme.

  3. Maso lehce osolíme a přeložíme na nahřátý talíř a přelijeme vzniklým mátovo-mandlovým krémem. Podáváme s libovolnou přílohou (těstoviny, rýže, pečené brambory).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!