Kureci prsicka s bazalkou a Caesar dresink

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 polévkových lžíce olivového oleje
2 az 4 kuřecí prsíčka bez kosti a kůže
2 velká rajčata
1/4 (50 ml) hrnečku krémového Caesar dresinku
1/4 (1 ml) polévkových lžíce Tabasco sauce
1/4 hrnku (50 ml) hrubě nakrájené čerstvé bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Ohřát olej ve větší pánvi na středně vysoké teplotě. Když je olej rozpálený, přidat kuřecí prsíčka a opékat, aby byli maličko do hněda. Asi 3-4 minuty na každé straně.

  2. Snížit teplotu na středně nízkou, přidat ke kuřecím prsíčkům nakrájená rajčata, Caesar dresink a Tabasco Souce (je to pálivá omáčka, tak kdo nemá rád ostré věci, tak dát ještě méně než je v receptu).

  3. Dobře promíchat, přikrýt pokličkou a nechat dusit asi 15 minut, až jsou prsíčka dobře udušená. Otočit kuřecí prsíčka jednou po dobu dušení. Nakonec přidat nakrájenou bazalku, sůl, pepř podle chuti.

  4. Je to vynikající s rozmačkanými brambory a nad parou dušenou brokolicí nebo zelenými fazolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!