Kuřecí měšec plněný sýrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsou
sůl
černý mletý pepř
1 jablko (nejlépe nakyslé)
200 g nivy
100 g másla
pórek (zelená nať)
Na omáčku:
1 lžíce polohrubé mouky
trocha vody nebo vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Masa plněná sýrem jsou vždy zárukou exkluzivní chuti, obzvlášť použijete-li některý výrazný druh, třeba modrý“ s plísní uvnitř. A ještě zajímavějšího chuťového prožitku docílíte, přidáte-li dovnitř přibližně stejný díl nahrubo pokrájeného nakyslého jablka.

  2. Nic víc už k naplnění exkluzivních kuřecích měšců nebude zapotřebí.

  3. Jako přílohu k nim potom na talíři podávejte smažené bramborové krokety se sýrem (tentokrát tvrdým, typ eidam) a výsledek bude opravdu dokonalý.

  4. JAK NA TO: Rozehřátý sýr v kombinaci se šťavnatým jablkem bude mít samozřejmě tendenci při pečení s masa vytékat, proto se vyplatí jeho měšcová úprava. Každý kousek kuřecích prsou ostrým nožem několikrát nakrojte, rozšiřte do plochy a potom jej ještě rozklepejte. Přímo paličkou by se jeho jemná struktura poničila, proto každý plátek vložte mezi mikroten.

  5. Naklepané plátky potom plňte jen přiměřeně, stačí malá hrst jablka nakrájeného na kostičky a stejně velká (vlastně malá) hrst sýra. Upravit takto naplněné kousky do podoby měšců je nakonec snadné, stejně jako ovázání dlouhými proužky vykrojenými z pórkového listu.

  6. Maso držte v troubě po celou dobu pod pokličkou, zůstane sice světlé, ale šťavnaté. Upečené dorůžova by bylo příliš suché.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!