Kuřecí maso v celerové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 stehenní řízky
1 střední celer
1/2 pórku
1 cibule
máslo
olej
2 lžíce hladké mouky
180 g zakysané smetany
zeleninový vývar nebo voda
grilovací koření (nebo jiné, vaše oblíbené)
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
pepř
špetka cukru
špetka kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a poprášíme grilovacím kořením. Rozehřejeme olej s kouskem másla a maso opečeme z obou stran do zlatova. Malinko podlijeme a dusíme do měkka. Maso vytáhneme a udržujeme v teple.

  2. Pórek a cibuli nakrájíme na kousky, celer nastrouháme. Do pánve s výpekem přidáme kousek másla, cibuli, pórek a necháme zesklovatět.

  3. Přisypeme celer a restujeme, až začne trochu chytat barvu. Podlijeme vývarem jen tak, aby byl zároveň s celerem. Přidáme sůl, bobkový list, kurkumu a nové koření. Dusíme asi 10 minut.

  4. V trošce vývaru rozmícháme mouku a přidáme k celeru. Vaříme dalších 10 minut, vytáhneme koření a omáčku rozmixujeme. Ke konci vaření přidáme zakysanou smetanu, zamícháme a jen krátce povaříme. Maso můžeme dát do omáčky prohřát.

  5. Dochutíme cukrem podle chuti a čerstvě mletým pepřem. Musí tam být lehce cítit. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!