Koprové krevety s těstovinami

Recepty, Mořské plody

Suroviny

cca 500 g krevet
1,5-2 lžíce kopru čerstvého nebo mraženého, jemně nasekaného
citronová šťáva dle chuti
citronová kůra dle chuti
sůl
bílý pepř
máslo
cca 200 g těstoviny dle chuti: široké nudle, špagety...
3-4 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na odkládací misku či talířek. Uvaříme těstoviny.

  2. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a očištěné krevety, které jsme po očištění pokapali citronem, do něj vložíme. Přidáme jemně nasekaný kopr, trošku jemně nastrouhané citronové kůry, osolíme a opepříme. Smažíme z obou stran nepříliš zprudka, aby se nám máslo nepřepalovalo. Smažení netrvá dlouho, zhruba 2-3 minuty (dle velikosti krevet) z každé strany.

  3. Po osmažení krevety vyndáme stranou a do máslového výpeku s koprem nasypeme těstoviny, které jsme uvařili v osolené vodě dle návodu a poté scedili. Těstoviny v pánvi prohřejeme, promícháme, chceme-li, přidáme kopr, sůl, pepř a odstavíme. Do horkých těstovin vmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!