Koprové krevety s těstovinami
Recepty, Mořské plodySuroviny
- cca 500 g krevet
- 1,5-2 lžíce kopru čerstvého nebo mraženého, jemně nasekaného
- citronová šťáva dle chuti
- citronová kůra dle chuti
- sůl
- bílý pepř
- máslo
- cca 200 g těstoviny dle chuti: široké nudle, špagety...
- 3-4 lžíce zakysané smetany
Postup Koprové krevety s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na odkládací misku či talířek. Uvaříme těstoviny.
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a očištěné krevety, které jsme po očištění pokapali citronem, do něj vložíme. Přidáme jemně nasekaný kopr, trošku jemně nastrouhané citronové kůry, osolíme a opepříme. Smažíme z obou stran nepříliš zprudka, aby se nám máslo nepřepalovalo. Smažení netrvá dlouho, zhruba 2-3 minuty (dle velikosti krevet) z každé strany.
Po osmažení krevety vyndáme stranou a do máslového výpeku s koprem nasypeme těstoviny, které jsme uvařili v osolené vodě dle návodu a poté scedili. Těstoviny v pánvi prohřejeme, promícháme, chceme-li, přidáme kopr, sůl, pepř a odstavíme. Do horkých těstovin vmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty a můžeme podávat.