Kuře s čočkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,2 kg kuřecích stehen
3 malé mrkve
2 petrželky
3 středně velké cibule
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce rajského protlaku
600 ml kuřecího vývaru
150 g drobné čočky
1 polévková lžíce tekutého medu
4 polévkové lžíce balzamikového octu
1 polévková lžíce červeného suchého vína
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dozlatova.

  2. Opečené maso vyjmeme a odložíme stranou. Do stejného pekáče vložíme nakrájenou zeleninu a pozvolna za stálého míchání opečeme. Přidáme protlak krátce provaříme, podlijeme 2/3 vývaru a směs přendáme do pekáče nebo zapékací mísy a na zeleninovou směs dáme kuřecí maso.

  3. Zapékací mísu přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme asi 50 minut v troubě rozehřáté na 180°C.

  4. Mezitím opereme čočku, zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme asi 15 minut, čočka nesmí být příliš měkká. Čočku scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  5. V malém kastrolku rozehřejeme med, přimícháme balzamikový ocet, víno, zbytek vývaru a vmícháme do čočky. Po 50 minutách pečení obložíme kuřecí maso touto směsí a odkryté pečeme ještě asi 20 minut.

  6. Po upečení maso vyndáme z pekáče a čočku dochutíme solí a pepřem. Kuřecí maso s čočkou podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!