Kuřecí jatýrka a srdíčka s brusinkami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g kuřecích jater
300 g kuřecích srdíček
2 středně velké cibule
2 stroužky česneku
1 kelímek smetany na vaření
máslo
sůl
pepř
tymián
zavařené brusinky (190 g)

Postup přípravy receptu

  1. Jatýrka a srdíčka omyjeme a pokrájíme na menší kousky (srdíčka stačí na poloviny). Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a tymián a necháme chvíli odležet.

  2. Mezi tím si pokrájíme cibuli a necháme ji zpěnit na másle. Jatýrka a srdíčka přidáme k cibuli a krátce, zprudka orestujeme.

  3. Přilijeme smetanu a brusinky, dobře promícháme a necháme cca 15-20 minut podusit pod pokličkou. Občas promícháme. Podáváme s rýží, knedlíkem nebo s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!