Kuře na víně a olivách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
1 cibule
2 dcl bílého vína
černé olivy (požila jsem celou skleničku oliv Sevilla premium)
snítka tymiánu
olivový olej
Příloha:
1 brokolice
4 ančovičky
20 g strouhanky
máslo
2 stroužky česneku
20 g Parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nasolené kuřecí stehna obalíme v mouce. Ve větším hrnci si rozehřejeme olivový olej a kuře ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a podlijeme vínem.

  2. Vaříme, až se z vína vyvaří alkohol, poté můžeme přidat trochu vody nebo vývaru (já nepřidávala, vína bylo hodně, takž jsem celou dobu vařila jen ve víně) a vaříme 20 minut. Poté přidáme černé olivy a vaříme dalších 20 minut.

  3. Nakonec jsem dala celý hrnec ještě na chvíli zapéct do trouby. Na přílohu si v páře uvaříme růžičky brokolice (ale ne moc, ať se nám brokolice nerozvaří, měla by být mírně křupavá).

  4. Na pánvi si rozpustíme máslo, dáme do něj stroužky česneku a necháme česnek pustit vůni, poté vytáhneme, na másle opražíme strouhanku a ančovičky, přidáme brokolici, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a necháme chvilinku podusit. Nakonec zasypeme brokolici Parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!