Znojemská s hovězí roštěnou

Recepty, Omáčky

Suroviny

hovězí roštěna
1 velká cibule
20-30 dkg anglické slaniny
hořčice
5 velkých okurek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tenké plátky masa si osolíme a opepříme z obou stran a z jedné strany je hustě potřeme hořčicí. Na rozpálený olej dáme maso zatáhnout, nejprve stranu bez hořčice, až potom tu natřenou. Až je maso z obou stran zatáhnuté a hořčice je ve výpeku, zalijeme plátky masa vodou a dusíme pod pokličkou aspoň hodinu.

  2. Vedle na malé pánvičce si osmahneme cibuli a slaninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Z omáčky vyjmeme maso a přidáme slaninu s cibulí. Po chvíli přidáme i na kostičky nakrájené okurky (a kdo chce přidá i 1-2 lžíce vody z okurek). Omáčku necháme projít varem. Dochutíme solí, pepřem, můžeme trošku zahustit moukou s vodou.

  3. Maso vrátíme k omáčce a vše spolu prohřejeme. Servírujeme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!