Kuřátko Coquelete na muškátovém oříšku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks baby kuřátek Coquelete (500 g / 1 ks)
150 g másla
2 dl kuřecího vývaru
1/2 muškátového oříšku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřátka dobře posolíme a uvnitř vytřeme směsí rozpuštěného másla a strouhaného muškátového oříšku. Svážeme ve spodní části stehen.

  2. Vložíme do římského hrnce, podložené pečícím papírem (předejdeme tím připečení velmi jemné kůže kuřátek ke stěnám hrnce a následnému roztrhání kuřátek při exkurzi na talíř strávníka).

  3. Kuřátka polijeme na povrchu rozpuštěným máslem a bohatě okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem a podlijeme cca 2 dl kuřecího vývaru.

  4. Římský hrnec s poklicí vložíme do studené trouby a pečeme, dokud kuřátka nejsou krásně měkká.

  5. Po změknutí pečeme ještě odkryté za pravidelného polévání máslovo-muškátovým výpekem, dokud nezískají toliko oblíbenou zlatou barvu a jemnou křupavou kůrčičku.

  6. Podáváme s jemnou jasmínovou rýží přelitou lehce naředěným máslovým výpekem, vzniklým pomalým pečením cca 90 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!