Něžné minikuřátko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

půlkilové kuřátko
šťáva a kůra z poloviny velkého pomeranče
1 houska/rohlík
1 žloutek
sůl, pepř
hrstička nasekané plocholisté petrželky
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme troubu na 180st. Pečivo natrháme do misky, přidáme žloutek, pomerančovou šťávu a nastrouhanou kúru, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, promícháme a necháme chvíli odpočinout.

  2. Nádivkou naplníme kuřátko, pokud se nevejde, trochu odtáhneme kůži na prsíčkách a vsuneme tam. Kuřátko zvenčí osolíme, dáme nepřikryté do malého pekáčku, poklademe plátky másla a pečeme doměkka a dozlatova. Cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!