Krůtí stehno na víně s liškami a šalvějí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí stehna
150 ml bílého suchého vína
hrst lišek
lístky čerstvé šalvěje
drůbeží vývar
50 g slaniny
50 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku. Slaninu pokrájíme na kostičky a posypeme s nimi maso.

  2. Vložíme do předehřáté trouby, necháme zapéct, podlijeme vínem, přidáme lišky a šalvěj, přikryjeme a zvolna pečeme. Je-li třeba, podléváme vývarem.

  3. Když je maso téměř měkké, pekáček odkryjeme a dopečeme dozlatova. Na závěr zašleháme do výpeku máslo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!