Ghrejbe - maslove cukrovi

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g másla
200 g cukru moučka
400 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
1/4 lžičky prášku do pečiva
piniové oříšky, mandle nebo ořechy na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, vanilkový a mouckouvy cukr utřeme (vyšleháme) do pěny. Po lžících přidáváme prosatou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto.

  2. Z těsta tvarujeme různé tvary. Já použila formičku na střední košíček (těsto vyšlo na 40 ks). Formičku jsem naplnila testem a ještě syrové těsto vyklopila. Do každého kousků jsem zapíchla piniový oříšek.

  3. Cukroví přendáme na plech vyložený pečicím papírem a při 100°C (já použila horní a dolní ohřev) 20 minut sušíme. Při pečení by cukroví nemělo změnit barvu.

  4. Necháme na plechu vychladnout. Po vychladnutí můžeme pocukrovat. Já už necukruji, je dost sladké. Výborně s čajem či kávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!