Jablečný makovec (DlabemeZdrave)

Recepty, Moučníky

Suroviny

330 g bílého jogurtu
170 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
2 lžíce oleje
300 g nastrouhaných jablek
3 vejce
220 g máku
100 g fruktosy
10 g vanilkové fruktosy (vanilkový cukr light)
220 g celozrnné pšeničné mouky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si dáme předehřát na 175°C.

  2. Oddělíme bílky od žloutků.

  3. K bílkům přidáme vanilkový cukr a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh.

  4. V míse vyšleháme žloutky s fruktosou do pěny. K pěně přidáme jogurt, mléko a olej. Poté přidáme mák a mouku.

  5. Vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka a celé těsto nakonec opatrně zabalíme do sněhu.

  6. Vylijeme do vymazané formy a pečeme 35-40min, propečenost těsta zkontrolujeme uprostřed formy zapíchnutím špejle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!