Krůtí křídla pečená se žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší krůtí křídla
100 g uzené slaniny
200 g čerstvých malých žampionů
1 neloupaná cibule
1 bobkový list
4 neloupané stroužky česneku
1 lžíce koření Garam masala nebo Adobado (možno dát i jiné podle chuti)
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z křídel odstraníme kůži, pak je dáme do pekáčku, ve kterém už je nakrájená slanina na malé kostičky. Osolíme a okořeníme kmínem, Garam masala, pepřem i bobkovým listem.

  2. Na křídla dáme na 4 díly rozříznutou a omytou, neloupanou cibuli a s ní také tak stroužky neloupaného česneku. Podlijeme trošku vodou.

  3. Pekáček zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a necháme péct kolem hodiny.

  4. Mezitím opláchneme a překrojíme napůl žampiony, které přidáme do pekáčku po padesáti minutách pečení. Je-li šťávy málo, přidáme kousek drůbežího vývaru v kostce, kterou rozpustíme ve vodě, nebo samotnou vodu. Půl hodiny před koncem odstraníme poklici a dopečeme, až jsou křídla měkká.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!