Kuřecí pochoutka na víně s krevetkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 700 g kuřecího masa
- 1 plátek vepřového masa
- 1 velká cibule
- 2 sáčky rýže (nebo přibližně toto množství balené rýže)
- 1 lžička kurkumy nebo kari
- 8 lžic dobrého bílého vína
- 1/2 l kuřecího vývaru
- 1 balíček mražených fazolek
- 1 malé balení mražených krevet
- sůl
- pepř
- máslo (pod cibulku)
- olej pod maso
- nať petrželková
Postup Kuřecí pochoutka na víně s krevetkami
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy masa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmahneme, až změkne. Podle potřeby trochu podlijeme vodou.
Ve vyšší pánvičce, nebo hrnci na másle necháme zesklovatět cibuli, zalijeme vývarem, vínem a přidáme opláchnutou rýži vysypanou ze sáčků. Osolíme, pokud nestačí vývar, přidáme kurkumu nebo kari a dusíme asi 20 minut. Přidáme maso, krevety, fazolky a trochu podusíme, aby se chutě spojily. Já jsem přidala nakonec ještě trochu vína a citrónové šťávy, krásně to ovonělo pokrm.