Kuřecí pochoutka na víně s krevetkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

700 g kuřecího masa
1 plátek vepřového masa
1 velká cibule
2 sáčky rýže (nebo přibližně toto množství balené rýže)
1 lžička kurkumy nebo kari
8 lžic dobrého bílého vína
1/2 l kuřecího vývaru
1 balíček mražených fazolek
1 malé balení mražených krevet
sůl
pepř
máslo (pod cibulku)
olej pod maso
nať petrželková

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmahneme, až změkne. Podle potřeby trochu podlijeme vodou.

  2. Ve vyšší pánvičce, nebo hrnci na másle necháme zesklovatět cibuli, zalijeme vývarem, vínem a přidáme opláchnutou rýži vysypanou ze sáčků. Osolíme, pokud nestačí vývar, přidáme kurkumu nebo kari a dusíme asi 20 minut. Přidáme maso, krevety, fazolky a trochu podusíme, aby se chutě spojily. Já jsem přidala nakonec ještě trochu vína a citrónové šťávy, krásně to ovonělo pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!