Králík se zázvorem na smetaně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

předek králíka
2 cibule
100 g uzené slaniny
zázvor
2 bobkové listy
citronová šťáva
1 smetana (30%)
trochu oloupaných mandlí (nemusí být)
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si porce králíka, osolíme ho z obou stran a posypeme zázvorem.

  2. Na nakrájené slanině si opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, na ní dáme připravené porce králíka, opečeme z obou stran, přikryjeme a chvilku dusíme ve šťávě z cibule a masa.

  3. Pak zalijeme vodou, přidáme bobkové listy, nasekané oloupané mandle a dusíme do změknutí.

  4. Do smetany si rozmícháme mouku (tak 2 lžíce), vlijeme do omáčky, aby se zahustila a nakonec dochutíme solí a citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!