Křupavé nudle s kuřecím masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

350 g špaget Agnesi
1 kuřecí prso
1/2 červené papriky
zelená část pórku (cca 10 cm)
malá cibule
1 střední mrkev
3 stroužky česneku
50 g vyloupaných arašídů
chilli paprička
1 dcl bílého vína
vejce
2 lžíce Solamylu
sojová omáčka
sezamová semínka
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, v míse smícháme s rozšlehaným vejcem, Solamylem a sojovou omáčkou (cca 2 lžíce), opepříme a případně osolíme.

  2. Špagety si uvaříme dle návodu na krabičce a necháme pořádně okapat.

  3. Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, pórek na kolečka, červenou papriku na kostičky a mrkev na plátky (já si mrkev naplátkuju pomocí škrabky na brambory), česnek si utřeme, burské oříšky nasekáme na drobné kousky (já si je dám do mikrotenového sáčku a použiju paličku na maso).

  4. Nachystáme si 2 pánve, na kterých rozehřejeme po 2 lžících oleje. Na jednu pánev dáme smažit okapané špagety, které dle potřeby prohazujeme vidličkou, aby se rovnoměrně opekly. Na druhou pánev vyklopíme maso i s těstíčkem, hned nemícháme, necháme nejdřív z jedné strany zatáhnout a až pak špachtlí rozdrobíme na jednotlivé nudličky a řádně orestujeme do křupava.

  5. Přidáme všechnu zeleninu spolu s chilli papričkou, restujeme společně s masem, osolíme, podlijeme bílým vínem a necháme ho odpařit.

  6. Mezitím si do špaget přimícháme rozetřený česnek, oříšky, chvíli na pánvi proházíme, aby se chutě spojily a zalijeme sojovou omáčkou (cca 3-4 lžíce). Smícháme s masovozeleninovou směsí a před podáváním posypeme sezamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!